15 werkzoekenden starten met opleiding Helpende

Vrijdag 10 mei 2019

Gister startten 15 kandidaten van WerkBedrijf met de mbo-2 opleiding Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn. Zijn doen mee aan Werken in de Zorg, een traject waarin kandidaten binnen 1,5 jaar worden opgeleid tot Helpende in de zorg. Dit project is een initiatief van WerkBedrijf, ROC Nijmegen en MVO Solutions.

Leren en werken
De kandidaten studeren in BBL-vorm aan het ROC in Nijmegen, waarbij ze leren en werken combineren. In de eerste zes maanden van de opleiding krijgen de leerlingen een leerwerkovereenkomst met behoud van uitkering bij MVO Solutions. Na deze periode krijgen zij een jaarcontract aangeboden door MVO Solutions.

Tweede lichting
Inmiddels is dit de tweede groep werkzoekenden die start met de BBL-opleiding. Anthony Uijl, consulent bedrijfsdienstverlening bij WerkBedrijf, is vanaf het begin af aan betrokken bij het project. “De resultaten zijn goed. De eerste groep is vorig jaar september gestart en heeft in januari een contract gekregen bij MVO Solutions. Zij verdienen nu zelfstandig een eigen salaris, dus zijn uit de uitkering.”

Ook andere richtingen
WerkBedrijf werkt al langere tijd samen met MVO Solutions. Samen kijken ze goed naar de vraag op de arbeidsmarkt en zogenoemde ‘kansberoepen’. Want naast de opleiding tot Helpende in de zorg, werken deze partijen ook samen om kandidaten op te leiden als schilder, logistiek assistent en elektromonteur.

Gemotiveerde kandidaten
Anthony: “Aan de ene kant heb je een grote vraag naar personeel in bepaalde beroepsgroepen en aan de andere kant hebben wij hebben gemotiveerde kandidaten die graag aan de slag willen. Maar soms ontbreekt er nog ervaring en is er een opleiding nodig. Daarom zijn deze initiatieven zo welkom. Met ZZG Zorggroep draaien we een soortgelijk project, maar dan voor de niveau 3-opleiding.”

WerkBedrijf wenst hen veel succes met de opleiding!

15 werkzoekenden starten met opleiding Helpende