Talent in de keuken

Maandag 26 februari 2018

Horeca ondernemers in het Rijk van Nijmegen slaan samen met WerkBedrijf, Leerwerkloket Rijk van Nijmegen, UWV, ROC Nijmegen en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) de handen ineen om kandidaten om te scholen tot kok.

Kansen in de keuken
In dit project leidt ROC werkzoekenden versneld op tot basis kok. De kandidaten werken 4 dagen per week en gaan 1 dag naar school. Na het voortraject van 4 maanden, start de leer-werkovereenkomst van 1 jaar. Daarbij komen de kandidaten in dienst bij een van de deelnemende horecabedrijven.

Groot tekort aan koks
Nederland kampt momenteel met een groot tekort aan geschoolde koks. Volgens arbeidsmarktinformatie van UWV is er momenteel een toename van werkgelegenheid in de horeca door gunstige economische ontwikkelingen. Mensen gaan weer vaker uit eten en besteden meer in de horeca. Hierdoor neemt de vraag van horeca ondernemers naar personeel, onder andere naar geschoolde koks, toe.

Meer weten? Neem contact op met onze commercieel manager Carla Latuny: c.latuny@wbrn.nl.

Talent in de keuken